torstai 11. syyskuuta 2014

Onnistumiset ja epäonnistumiset

Koulu on saatu alkuun ja treenaaminen aloitettu. Pikku potku perseelle teki ihan hyvää ja nostatti motivaatiota kummasti - tavoite siis ensikeväälle BH-koe ja mahdollisesti jopa rauniokoe. PK-lajit ovat alkaneet vasta nyt sytyttää muo. Ollaan toista kertaa käyty treenaamassa raunioilla ja Kajo on kyllä mahtava tyyppi!

Kouluun tulon jälkeen haukkumisessa on ollut ongelmia. Metsään mentäessä se on kieltäytynyt haukkumasta. Mulle se koittaa säälittävästi ulista ja kun joku muu on innostanut, hyppinyt, pomppinut yms. namien ja lelujen kanssa, se on kieltänyt koko ihmisen olemassa olon. Mietittiin jossain vaiheessa, ettei tämä johtuisi jotain kiputilasta tai vastaavasta. Kuitenkin mun suurin epäilys kohdistui koirakärryyn jossa matkataan maastoon. Se on yksi meidän ongelma-alueista. Kajo laittaa kaukaa jo jarrut päälle kun näkee kärryn tai aavistaa, että sinne mennään. Se oli tässä syksyn alussa tosi outo aina, kun otin pois kärrystä. Katseli ihan muualle kutsuttaessa ja keskittyminen täysi nolla mihinkään. Levotonta meininkiä. Epäilen, että se on stressiä. Töitä olen tehnyt koulun alusta asti. Joka kerta kun mennään treenaamaan tai muuten vaan kärryille, paljon namia boxiin. Tällä hetkellä Kajo hyppää omatoimisesti kärryyn, jopa hinkuu sinne namin perässä. Tämä tila koitetaan säilyttää ja raunioilla se jo haukkuikin tosi mukavasti treenien jälkeen.

Parin päivän treenit ovat menneet ihan perseelleen. Osittain juoksunartusta johtuvaa ja osittain ihan vaan muuten perseilyä. Eilen kuitenkin ihan super hyvät tokotreenit. Paikkista toisen koiran kanssa. Kestää samasta rivistä luokse kutsuttavan koiran. Piilopaikkiksessa pysyy. Hiukan pientä venkuilua oli pitänyt. Jotain paikallaan kiemurtelua. Muuten omaan silmään ihan jees. Hyviä seuraamispätkiä ja ok hyppy. Kokonaisuudessaan kuitenkin jäi hyvä fiilis. Aina on parannettavaa.

Viikolla käytiin lenkillä ja juoksuttamassa koiria kokoonpanolla Kajo, Saija ja Into. Saatiin auspai seuraa. (Pakko vielä laittaa, että meidän opettajan mielestä ne ovat, kuin veljekset, ahah!)


1 kommentti:

  1. Heippa, millä tavalla olet opettanut koirat kulkemaan hihnassa? :)

    VastaaPoista