torstai 25. heinäkuuta 2013

Viikko täynnä tapahtumaa

21.7. sunnuntaina tuttavamme toivat meille hoitoon suomenlapinkoira Taran. Ensimmäinen päivä oli vähän sellasta säheltämistä, kun urokset saivat naisseuraa ja olivat niin innoissaan. Yöt menivät hyvin.
22.7. menin koko lauman kanssa lenkille ja hyvin se sujui. Muutaman kerran Kajo koitti haastaa Taraa leikkiin, mutta lopetti käskystä ja matka jatkui. Tiistai meni aika saman kaavan mukaan. Käytiin lenkillä, treenattiin jne.

24.7. keskiviikkona lähdettiin tosiaan Huittisiin mätseihin joskus puol neljän aikaan. Äiti halus käydä vielä ennen mätsejä Huittisissa jossakin liikkeessä. Minä otin koirat ja kävelin tapahtumapaikalle ilmottautumaan. Koitin houkutella siskoani viemään Pojun kehään, mutta äitini saikin hyvän idean ja päätti käydä kokeilemassa. Pienen vastustelun jälkeen annoin periksi ja äitini kävi ilmoittamassa itsensä ja Pojun kehään. Onneksi paikanpäälle eksyi myös muutama tuttu, joiden kanssa aika meni nopeasti jutellessa, kiitos siitä! Itse esitin Kajon pentuluokassa ja taas sain olla ylpeä pennusta. Niin nätisti se seisoi ja ravasi, ei kiinnittänyt huomiota toisiin koiriin ja kehän ulkopuolella odotteli rauhallisesti vuoroaan! Saatiin punainen nauha kehujen kera, joten olin hirmu tyytyväinen. Punaisten kehässä ei sitten enää sijoituttu, mutta pääasia, että tehtiin parhaamme.
Tämän jälkeen mentiin pienten kehille katsomaan kuinka äitini pärjää Pojun kanssa (tai toisinpäin). Poju oli parikehässä aivan omissa maailmoissaan, nuuski ruohoa kaikessa rauhassa ja luimisteli. Sininen nauha sieltä siis tuli. Nauhakehää odotellessa koitin saada Pojua innostumaan ja näköjään se tuotti tulosta koska seuraava kerta meni jo huomattavasti paremmin! Äitini oli niin innostunut esittämisestä, että lähti kulkemaan jo toista kierrosta kun muut jo pysähtyivät asettelemaan koiriaan. Hyvät naurut sain. :`D Mutta eipä se huonosti mennyt ensikertalaiselta!
Lopuksi mentiin Kajon kanssa viereiselle hiekkakentälle ottamaan pientä toko treeniä. Niin hienosti "pikku"poika jaksoi vielä keskittyä.

Illalla mentiin mökille koirien kanssa ja oltiin siellä yö. Tara jäi meille yöksi vanhempieni kanssa, neidillä kun on tapana luikahtaa pakoon, kun tilaisuus koittaa.

25.7 aamulla kävin koirien kanssa hevoslaitumella, jossa ei tällä hetkellä ole hevosia. Kajo tietty löysi hevosenpaskaa ja se suussa juoksi rallia pitkin laidunta... Jätä-käskyä saadaan vielä harjoitella - paljon. Koirat pääsivät myös uimaan, mökillämme kun on lampi. Tällä hetkellä vettä on niin vähän, että nuo pystyivät juoksemaan siellä.
Myöhemmin kävin Kajon kanssa vielä laitumella. Istuin kivellä, Kajo vieressäni ja hetken päästä jalkojeni alla oli musta sahalaitainen kyy! Siinä tuli kiire saada koira ja itseni nopeasti pois paikalta. Hyi kamala, onneksi selvittiin säikähdyksellä.
Tara lähtee tänään kotia päin. Kiltti tyttö on ollut ja niin helppo hoidettava.

Tällä viikolla on ollu mukavasti tapahtumaa ja maanantaina lähdetään koirien kanssa Helsinkiin ja tuttujemme mökille. 3. päivä enskuuta Kajo pääsee ensimmäistä kertaa matkustamaan junalla - suunnataan Tampereelle, josta kerron myöhemmin lisää.
Tänään tuli muuten viesti, että mun treeniliivi on matkalle meille, sitä odotellaan jännityksellä!

3 kommenttia:

  1. Kajo on tosi kaunis! Tykkään sen väristä hirmu paljon :)

    VastaaPoista
  2. Apua, Kajo kasvaa ihan silmissä! Niiiin kaunis poika. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon molemmille! Kajo tosiaan on kasvanut vauhdilla. :) Ja väri miellyttää myös omaa silmää paljon, vaikka merle pentu on edelleen haaveissa!

    VastaaPoista