keskiviikko 8. tammikuuta 2014

6.1.14 Sievin kennelkerhon Match Show

Joululoma on loppunut, niin ikävältä kuin se tuntuikin. Jostain syystä mulle on nyt iskenyt jonkin asteen koti-ikävää. Haikein mielin tulin takaisin Kannukseen. Lähdettiin Kajon kanssa taas 5 tuntiselle junamatkalle, kohti Kannusta. Perillä oltiin puoli neljän maissa ja kävelin kämpille jossa purin tavarat ja suunnattiin seuraavaksi Dogness hallille, Sievin kennelkerhon järjestämiin mätseihin. Kajo seisoi kehässä kuin tatti, mutta yhtäaikaa muiden koirien kanssa ravaaminen tuotti hankaluuksia. Punaisten nauhakehään päästiin ja sieltä tiputtiin. PUN- tuloksena. Treeniä tuo tarvitsee. Kajaani KV lähestyy ja jos jaksan niin käyn perjantaina pyörähtämässä näyttelytreeneissä. Lauantaina pitäs käydä vielä Kajo pesemässä.



Kuvat: http://junonsivut.kuvat.fi/kuvat/Kinkunsulatus+Match+Show+6.1.14/

Tänään oltiin hallilla treenaamassa siedättämistä ja vastaehdollistamista. Kennel11 olivat ohjaamassa meitä. Kajon kanssa keskityttiin meidän ongelmaan: vastaan tulevat koirat, autot ja ihmiset. Kokeiltiin käsikosketusta. Kajolla on tapana hypätä suoraan ihmistä päin tervehtiessä ja vähän liian innokkaasti. Olen opettanut Kajolle käsikosketuksen jo aiemmin. Tuntui kuitenkin olevan hukassa tämä juttu. Muutama kerta tehtiin, kunnes tuo tajusi jutun jujun. Sen jälkeen kokeiltiin toimiiko, jos päästän koiran tervehtimään ja sille tajotaan kättä. Kyllä toimi. Kajo keskittyi käteen, josta naks ja palkkaa. Hyppiminen unohtui. Hetken päästä mentiin kahta ihmistä edestakaisin, Kajo kävi tervehtimässä käsikosketuksella. Tätä käytettiin myös toisen koiran kanssa. Vähän matkan päähän menivät ohjaaja ja hänen koiransa. Kävelin Kajon kanssa kohti, kunnes Kajo kiinnitti toiseen koiraan huomionsa jolloin tarjosin kättäni ja samalla kävelin hieman poispäin. Tämäkin onnistui kivasti. Tästä lähdetään kouluttamaan Kajon käytöstä ihmisiä ja vastaantulevia koiria, sekä autoja kohtaan. Pikkuhiljaa.

3 kommenttia:

  1. Moikka!

    Mun kysymys saattaa ehkä kuulostaa oudolta tmv, mutta oisko mahollista kysellä sulta koulusta jota käyt muutaman kysymyksen esim. s-postin kautta? En viitsis nimittäin täällä blogin puolella turinoida romaania. :D

    Sulla on muuten mukavan oloinen blogi, jota voisi jäädä seurailemaan(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Anteeksi myöhäinen vastaus. Saat toki kysyä. Tuonne voit laittaa mieleen tulevia kysymyksiä (emilia.myllymaa@kpedu.fi). Kiva kun tykkäät, uudet lukijat ovat aina tervetulleita!

      Poista
  2. Ihana blogi sulla!
    Voisitko käydä kurkkaamassa blogiani ,joka tarvitsee lukijoita?
    http://shetlanninlammaskoirasanni.blogspot.fi/?zx=56cddf372ef46c43
    Kiitos jos katsoit!

    VastaaPoista