sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Uusi Vuosi, uudet kujeetHyvää Uutta Vuotta 2014 aluksi kaikille! Me matkustettiin Kajon kanssa taas pitkä 5 tuntinen junamatka Kannuksesta kotiin 20. joulukuuta. Junamatka oli kamala, päätä särki ja teki pahaa ja lisäksi koko matkan siinä lemmikkivaunussa ravasi lapsia, jotka kiljuivat ja tappelivat. Onneksi Kajo matkusti nätisti.

Loma ollaan otettu rennosti. Koirat on päässy juoksentelemaan ympäri mettiä. Sain jopa ajatuksen aloittaa Canicrossin kesällä ihan omaksi iloksi. Tästä lisää, jos jaksan toteuttaa sen, koko kesä tuntuu muutenkin olevan täynnä tapahtumaa. Raakaruokinta on ollut vakavasti harkinnassa ja olen koittanut etsiä tietoa ja kysellä asian osaavilta ihmisiltä neuvoja. Tällä hetkellä näyttää siltä, että sen pystyn aloittamaan vasta, kun tienaan itse rahani ja maksan kaiken omasta pussista. Otan mieluusti vastaan kaikenlaista tietoa raaka ruokinnasta ja tällä hetkellä kiinnostaa myös kuinka hinta muuttuu verrattuna ruokasäkkiin (hinta n. 60e) ja siihen lisäksi ollaan annettu jauhelihaa, piimää ja raejuustoa.

Kajosta on tullut teiniriiviö! Syö kaiken mihin vaan suinkin yltää. Myös luoksetulo käskyni kaikuvat kuuroille korville. Mietin tuon ollessa 6kk, että kuinka tää pentu voi olla näin kiltti, nyt asia on korjattu ja teiniriiviö tullut esiin! Onhan tuo muuten aivan ihana. Kovin läheisyyden kipeä halinalle. Ja aina niin viattoman näköinen. Hännän jahtaamisesta on tullut suosittu juttu.

Jouluaattona molemmat pojat saivat joululahjat. Poju pienen sinisen aktivointipallon ja Kajo vinkuvan motivaatiopatukan. Vanhempani olivat käyneet tilaamassa Musti&Mirristä Kajolle korupannan, nimen ja puhelinnumeroni kera. Kiitos siitä!

Uudeksi vuodeksi lähdin Kajon kanssa ystävälleni kylään. Ei ollut moksiskaan ilotulitteista. Käytiin lenkillä ja meitä vastaan siinä tuli yksi pariskunta. Mies pysähtyi meidän kohdallamme ja kysyi että onko Kajo bortsu. Vastasin siihen, että ei, sen on australianpaimenkoira. Mies siinä hetken silitteli Kajoa ja jatkoi, 'siis kelpie?'. Ei, ei kelpie, vaan paimenkoira. Mies jatkoi silittelyä. Itse totesin, että meillä on Kajon kaverina sheltti. 'Ai poni vai?' tää mies kysyi taas. Ei poni vaan koira. Kajo tuntuu olevan kaikkea muuta kun aussie, Poju taas useimmiten pieni tai pentu collie.Nyt ollaan taas kotona ja huomenna lähden takaisin Kannukseen. Tarkoitus on lähteä sellaisella junalla, että ehdin Kannuksessa pidettäviin mäseihin. Saataisiin vähän treeniä ensiviikonlopun näyttelyihin.

Katsastus meidän viimevuoden tavotteisiin ja niiden toteutumiseen. Perässä tämän vuoden tavoitteet.

VUOSI 2013

Poju
- Näyttelyissä käytiin kerran Harjavallassa tuloksena EH. Suunnitelmat muuttuvat, eikä ilmoitettu yhteenkään näyttelyyn mihin edellisvuonna oli ajatus lähettää ilmot. ERIä lähdin hakemaan, siihen tavoitteeseen ei päästy.
- Toko jäi todella paljon taka-alalle agilityn alkaessa, mölleissä ei siis käyty vaikka tämä oli suunnitelmissa.
- Neljät mätsit kierrettiin tuloksin pun-, sin2, pun3, jh2 ja sin-.
- Parhaiten tavoitteet toteutuivat agilityn kohdalla. Päästiin alkeiskurssille ja siitä hyppäämään jo seuraavalle tasolle. Kolmet agilityepikset kierrettiin ja vielä ihan hyvin tuloksin.

Kajo
- Pentusuunnitelmat toteutuivat ja oma aussie tuli taloon. Poika on kohta 1v!


VUOSI 2014

Poju
- Näyttelyihin ilmotan, ainakin kerran.
- Mätseissä käydään kesällä.
- Toivon pääseväni agility kurssille kesän aikana.
- Epävirallisissa möllitokoissa harkitsen käyväni.
- Painon pudotusta.

Kajo
- Hihnakäytös kuntoon.
- Luoksetulo käsky haltuun.
- Alo-luokan liikkeet kuntoon, hyvä pohjatyö.
- Tokokokeisiin ilmottaminen
- Suuri haave, Nuorten SM toko.
- Muutamat näyttelyt.
- Mätseissä kiertäminen.

2 kommenttia:

 1. Meillä tuon vanhemman (tiibetinspanieli) kanssa aloitettiin raakaruokinta sen takia, että sen sairastelun takia olisi pitänyt syöttää Urinaryn erikoisruokaa (61 € / 7.5 kg), ja se tuntui liian kalliilta. Ehdottomasti sen kanssa ainakin on tullut halvemmaksi raakaruokinta, vaikka saakin mielestäni monipuolisesti lihoja, kasviksia, lisäravinteita, kananmunia, raejuustoa, ymym. :)

  Lui on ensimmäinen pentu, joka mulla on raakaruokinnalla. Luigi syö varmasti tuplasti sen, mitä Timi, enkä ole laskenut paljon kuukauden ruokiin menee, koska se summa on varmasti aika suuri.. Aika paljon ostetaan lähieläinkaupasta, en tiedä tulisiko halvemmaksi, jos tilaisi isompia satseja joltain barf-autolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi myöhäinen vastaaminen. Ja kiitos kun jaksoit kommentoida! :) Olen tullut siihen tulokseen, että mun opiskelija rahoilla ei aloiteta barfia. Se jääköön vähän myöhempään elämään.

   Poista